Νίκος Ηγουμενίδης: Σκόπιμα τα εμπόδια Μητσοτάκη στην πρόσβαση στην γνώση και στα Πανεπιστήμια

Παρέμβαση για τα εμπόδια που θέτει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στην πρόσβαση στη γνώση και στα Πανεπιστήμια με αφορμή τον αποκλεισμό χιλιάδων νέων από τα Πανεπιστήμια κάνει σήμερα με άρθρο του στον τοπικό τύπο της Κρήτης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής Ηρακλείου σημειώνει ότι το «πρόβλημα» με την πολιτική της ΝΔ στην Παιδεία δεν περιορίζεται μόνον στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλά αφορά τον ίδιο τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης πρότασης της Νέας Δημοκρατίας:

««Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του «Νέου Αναβαθμισμένου Σχολείου», τον περασμένο Ιούνιο, δήλωσε: “Δεν μπορούν και δεν πρέπει να πηγαίνουν όλοι Πανεπιστήμιο»! Mε περίσσευμα πολιτικού θράσους και κυνικότητας, υπήρξε ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, όσον αφορά τη νεοφιλελεύθερη πρόταση προς τη νέα γενιά της πατρίδας μας», όπως υπενθυμίζει ο βουλευτής.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης  επισημαίνει στην “Πατρίδα” της Κρήτης ότι, όχι τυχαία, από τις πρώτες νομοθετικές ενέργειες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο του 2019 υπήρξε η αναστολή των διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των ΑΕΙ. «Τι σήμανε αυτό; 1500 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ υπολογίζεται πως στερήθηκαν τη δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης», επισημαίνει ο ίδιος.

Υπενθυμίζει επίσης ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προχώρησε στη λειτουργία Πανεπιστημιακών τμημάτων που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Μόνο στην Κρήτη, στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, έξι νέα τμήματα τα οποία ιδρύθηκαν με το ν. 4610/07.05.2019 από την κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν λειτούργησαν ποτέ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ, να αναστείλει την ακαδημαϊκή λειτουργία τους».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει είναι σκόπιμα τα εμπόδια που θέτει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στην πρόσβαση στη γνώση και στα Πανεπιστήμια, ενώ παράλληλα τονίζει ότι αποτελεί τεράστιο θέμα το ζήτημα της επαγγελματικής–τεχνολογικής εκπαίδευσης. «Πώς γίνεται, πού γίνεται, ποιά η πορεία από την βασική μέχρι την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση. Ποιά η κατοχύρωση των δικαιωμάτων στην εκπαίδευση αλλά και η επαγγελματική στη συνέχεια στο στίβο της ζωής- είναι ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν», ενώ κλείνει την παρέμβαση του επισημαίνοντας ότι «η νεοσυντηρητική πολιτική της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τη δημόσια παιδεία. Η ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της, η ισότιμη, χωρίς ταξικούς φραγμούς, πρόσβαση στη γνώση, αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της παιδείας στην Ελλάδα της νέας εποχής».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί